Úvaha predsedu Spolku národohospodárov Slovenska v predvečer „posledného lockdownu“ a posr…Vianoc 18.12.2020

Núdza vládnej koalície v núdzovom stave

Premiér Slovenskej republiky: Minister hospodárstva SR JE IDIOT! Mal by odstúpiť pred Vianocami

Podpredseda vlády SR : Nech si premiér nevyplakáva a maká…

Počet mŕtvych z pandémie na koronavírus v „uzavretom“ a „celoplošne pretestovanom“ Slovensku:

1 440 (tisíc štyristo štyridsať duší)

Za jeden deň 3.550 infikovaných (17.december 2020)

Národná kriminálna agentúra zatýka a zatýka

Bývalý policajný prezident utrpel v cele, kde je možnosť videokamery, hrozné zranenia aj na oku, pričom „komisia“ oznamuje, že si to zapríčinil sám ( klišé: každá bitá žena sa vyhovára, že sa „potkla na schodoch a spadla“)

Poslanci Národnej Rady Slovenskej republiky poberajú i naďalej celkovo vyše 5.000 Eur mesačne (päťtisíc eur), ale zato odsúhlasili zrušenie obedov zadarmo pre deti v školách v súme na rok 2021 za 500 tisíc Eur. Štátny rozpočet SR bol schválený v deficite 8 miliárd Eur ( slovne osem tisíc miliónov eur, jeden milión korún slovenských bol do 2009 len 33 tisíc eur, koľko je teda 8 milárd Eur v slovenských korunách?)

Vláda či vlaste NEVLÁDA ( kto to vlastne vyhlásil: Protipandemická komisia, Krízový štáb či vláda SR?) vyhlásila STAV NÚDZE a zákazn vychádzania od soboty 19.decembra 2020. Pri toľkých výnimkách zo zákazu „budú kocúri driemať a myši majú raj.“

Národná rada Slovenskej republiky pre ochorenia a nakazenie viacerých poslancov koronavírusom nie je uznášania-schopná. Výnimočný tzv. núdzový stav platí do 29.decembra 2020, Vianoce nám pokazili, na Silvestra a Nový rok bude neskutočné veselie ako na vrchnej palube Titaniku.

V susednej Českej republike pri oveľa rozsiahlejšom zasiahnutí koronavírusom i pri silnejšej ekonomike ešte stále nemajú schválený štátny rozpočet na rok 2021 a ministerka financií už chystá záložný núdzový plán „rozpočtového provizória“, pričom Česi vynakladajú na záchranu vlastnej ekonomiky, podnikov, podnikateľov i občanov neskutočné miliardy korún českých, nehľadiac na hĺbku deficitu. Na Slovensku je kľud: národné hospodárstvo nielen že neexistuje, ale mladé generácie už nevedia, čo to je. Nám postačí, že cudzí investori a zahraničné komerčné banky naďalej „dávajú prácu“ a poskytujú spotrebiteľské úvery. Máme tu taký malý raj na Zemi.

Nik už nehovorí o ekonomike. Tú máme „skrytú“ pod krídla „jadra Európy“. V Nemecku sa zatvára základný závod automobilky Mercedes, Coca-Cola hromadne prepúšťa, ale „našich“ závodov na výrobu luxusných osobných automobilov sa to netýka. My ideme ďalej v tejto „vojnovej kovidovej ekonomike“ podobne, ako keď sme sa „mali dobre“ vo vojnovej ekonomike Slovenského štátu. Boh nám pomáhaj!…

Ešte máme plné chladničky. Chladničky ešte chladia. Radiátory máme horúce a teplá voda z kohútikov tečie. Máme auto a môžeme si zabezpečiť „mobilitu“ aspoň z kabíny osobného auta. Aj keď bude vonku na uliciach pusto ako počas protiatómového poplachu. Máme elektrinu a internet funguje. Všetky televízne kanály nás obšťastnia vianočným klišé….Nie sme hladní a nie sme smädní a len úzkostlivo strážime teplomer, či sa ten kovid nedostal do tela…

Dalo by sa dlho pokračovať. Je tu doslova smršť zlých a ešte horších správ a hrnú sa zo všetkých strán. Je načase vyjsť do lesa, štrngnúť si fľaštičkou domácky pálenej slivovičky , dať si kus bravčovej klobásky z utajenej zabíjačky a chlebíka z babičkinej pece, odrezať peknú borovičku deťom na Vianoce a povedať si navzájom:

Šťastné Vianoce 2020!