Isteže, aj štátny rozpočet skrachovanej republiky môže vyzerať marketingovo veľmi príťažlivo a milo. Nakoniec, ak vyhliadneme spoza hlásateľa TV Tatry na panoramatický obraz mrakodrapov a bohatého developermi zveľadeného hlavného mesta Slovenska, nemôžeme mať pocit nejakého krachu, či nedostatku. Takto sa to deje podľa orwellovského románu 1984 na Slovensku v roku 2021. A hlásateľka milo s úškrnom hovorí o tom, že „vláda schválila štátny rozpočet na rok 2022″… Myslíme si o tom svoje.

Štátny rozpočet Slovenskej republiky v žiadnom prípade nie je „schválený“ na rok 2022

No a ak by predsa len bol bezproblémovo „prijatý“ väčšinou koaličných poslancov v zákonodárnom zbore NR SR, znamená to len jedno: v otázke totalitného správania sa predbehol režim Slovenskej republiky v roku 2021 ten totalitný režim, na ktorý sa dodnes vyhovára politická elita s odkazom na éru do roka 1989.

Vláda SR v procese zákonného schvaľovania štátneho rozpočtu SR na zasadaní vlády štyroch koaličných strán iba navrhla štátny rozpočet na schválenie zákonodárcami, tj.NR SR. Až tí uzákonia presnú výšku prijmov a výdajov štátneho rozpočtu 2021. Aj v kapitolách št.rozpočtu. A navrhnú a schvália tento štátny rozpočet na rok 2022 pre Slovenskú republiku ako zákon. A správne má byť, že „verejný rozpočet“ SR, to je časť rozpočtu pre verejnú správu, ktorý bol ozaj schvaľovaný na tri roky dopredu…takže vláda nemá čo schvaľovať ak to neprešlo zákonom.

To, čo sa oficiálne uvádza v masmediálnych správach doteraz, to sú PRÍJMY VEREJNEJ SPRÁVY a to nie je bežný vykonávací ŠTÁTNY ROZPOČET NA BEŽNÝ ROK 2022. Viď link: https://slobodnyvysielac.sk/clanky/vlada-schvalila-navrh-rozpoctu-na-buduci-rok-vo-vzduchu-este-visi-700-milionov-eur/.

Štátny rozpočet Slovenskej republky PODĽA ZÁKONA bol na 2021 zákonom schválený v príjmoch 15,8 miliardy Eur (presne 15 806 153 145 eura) a vo výdajoch 27,6 miliardy Eur (presne 27 603 807 519 eura), takže DEFICIT štátneho rozpočtu na rok 2021 je 11,7 miliardy Eur (presne 11 797 654 374 eura). A to máme do konca finančného roka ešte 74 dní!!!)


Rozpočet verejnej správy Slovenska bol prijatý na tri roky dopredu do 2023, tak čo to tu v masmédiách je za klamanie!
Takže v tej správe ministra financií SR Matoviča a predsedu vlády SR Hegera SÚ „HAUSNUMERÁ“, kde ešte ani nespočítali všetky nároky kladené koaličnými politickými stranami pri moci.  Viď v linku pod obrázkom zamaskovaného Matoviča text: „Celkové príjmy verejnej správy majú budúci rok dosiahnuť 44,2 miliardy eur a výdavky 49,4 miliardy eur.“ A masmédiá si „odborne“ rochnia v uvádzaní detailov z rozpočtu, ktorý je postavený na piesku – či skôr na vode….

Čo k tomu doi dať? Česi mali jeden bonmot: „Babi, držte si klobouk, pojedeme z kopce!“. Dnes to pre Slovensko platí tisícnásobne.

Podrobnejšie správy pripravíme aktuálne v čase, ak to už bude jasnejšie. Dnes nevedia ani poslanci zákonodárneho zboru Slovenskej republiky, aká je konečná navrhovaná suma štátneho rozpočtu Slovenska na rok 2022 a čo vlastne budú schvaľovať. Prenikajú len pocitové informácie, že to bude

Rozpočet chudoby a nedostatku

zo správ: …“Pokračoval, že rozpočet je neprijateľný a neprináša žiadne rozvojové impulzy. „Slovensko posúva ešte bližšie ku gréckej ceste s obrovským dlhom a s náznakom toho, že v roku 2023-24 vláda ešte ani netuší, akým spôsobom a akými opatreniami dokáže znižovať mieru zadlženia a mieru deficitu,“ povedal Pellegrini. K rozpočtu plánuje strana dávať pozmeňujúce návrhy.“ link https://www.teraz.sk/ekonomika/hlas-sd-rozpocet-pokracuje-v-zadlzov/583567-clanok.html

Ak budete vedieť niečo bližšie, prosím, pošlite na mailovú adresu klub.narodohospodarov@gmail.com

ďakujem – redakcia, Peter Zajac-Vanka