Zásadné vyjadrenie Spolku národohospodárov Slovenska k situácii a trápeniu obyvateľstva Slovenska v rokoch 2020 a 2021.

Ilustračný obrázok z fotokoláže windows fotogaléria

Kde začať? Dá sa už len vzdychnúť, že pôjde o

Spomienky na národné hospodárstvo na Slovensku v minulosti a jeho pozostatky v súčasnosti

Vrie to aj medzi Spolkármi – národohospodármi. Žlčník im podvihol najmä článok V.Jancuru v Pravde zo 4.marca 2021 viď link https://zurnal.pravda.sk/neznama-historia/clanok/579752-niekolko-pliag-slovensko-prekonalo-s-vlastnymi-vakcinami/ kde autor ako keby si sám prikázal autocenzúrou nenapísať viac „ako je dovolené“ a všetko zhodiť na minulý režim. Pritom všetci dobre vieme, že čs.farmaceutický priemysel bol rozkradnutý a zničený práve v Klausovom a Havlovom „budovaní demokracie“ privatiáciami a neskôr neschopnosťou ďalších vlád SR obnoviť aspoň v základných parametroch imunologickú bezpečnosť Slovenska. Ano, dnes to už možno povedať na plné ústa: Zničili sme si SLOVAKOFARMU n.p. Hlohovec, zneškodnili sme si BIOTIKU n.p.Slovenskú Ľupču a dokonca klenot imunologického priemyslu, IMUNU n.p. Šarišské Michaľany, sme nechali po rokoch rozkladu aničoty predávať ako pozemky a reality zaniknutého podniku po privatizácii súkromným realitným agentom. Viď link Prevádzkové objekty v areáli IMUNY, 1951 m2, Šarišské Michaľany, možnosť rozšírenia pozemku Realitná kancelária Recomp, s.r.o….čo už je našťastie minulosť, pretože nový podnik vznikol na troskách Imuny v roku 2002 a firma IMUNA PHARM a.s. Šarišské Michaľany vyrába aspoň časť produkcie bývalej IMUNY š.p., napríklad vakcíny proti tetanu, lieky proti otravám potravín Carbontox, Carbocit, intravenóznu IVEGu (imunoglobulíny).

Neschopnosť alebo zámer?

To, čo sa odohrávalo len pred rokom si dobre pamätáme. Zaskočená vláda, ktorá určite chcela vládnuť inak a iným spôsobom, bola odrazu postavená pred úlohu ochrániť obyvateľstvo Slovenska pred zúrivo sa dvíhajúcu globálnu pandémiu koronavírusu Covid-19. Oj ako by pomohlo, ak by štyria milionári tvoriaci vládnu koalíciu poznali aspoň trochu hospodárske reálie Slovenska! Ba možno aj poznali: Veď firmy v trhovej ekonomike sa samy hlásili dodávať a pomôcť, vieme o škandálnom prístupe ministra hospodárstva R.Sulíka k výrobcovi rúšok z Bánoviec nad Bebravou, ktorého telefonicky vraj dokonca odhováral od výroby, vieme o ponuke Chirany vyrábať a dodávať umelé pľúcne ventilácie, vieme o Chirane – výrobcovi injekcií …a určite sa ozvali i z IMUNA PHARMu.

Dočkali sa nejakej odpovede? Dodnes nevieme, ako to funguje s dodávkou pľúcnych ventilácií z Chirany, ako je to v prípade dýchacích rúšok, ktoré masovo dovážame (z Číny?), ako vláda postupuje v prípade objednávok striekačiek a ihiel pre očkovanie, vieme len o testoch podnikateľa vedátora ktorý je s vládou v úzkom vzťahu…a IMUNA?

Slováci mohli byť očkovaní svojou vlastnou vakcínou už v júni 2020

IMUNA sa ani len nezviditeľnila a nebyť toho, že dovezené vakcíny Sputnik V treba niekde odborne vyskladniť a preveriť, ani by národ netušil, že existujú Šarišské Michaľany a že je tu firma, ktorá pri vládnej podpore mohla už dávno vyvíjať vakcínu proti Kovidu na Slovensku a v prípade silného nasadenia a finančného pokrytia mohli byť Slováci očkovaní svojou vlastnou vakcínou už v júni 2020 po prvej vlne pandémie.

Dnes sme mohli byť už slobodnou spoločnosťou iba so zlými spomienkami, ušetrili by sme životy menšieho slovenského celého mesta a mohli sme zachraňovať svet výrobou vakcín zo Slovenska.

Že nás hanba nefackuje!!!

Ing.Peter Zajac-Vanka, predseda Spolku národohospodárov Slovenska, 7.03.2021

spracúva sa článok o čs.imunologickom a farmaceutickom priemysle ako spomienka na mŕtve hospodárske odvetie národného hospodárstva