Z mladosti (rok 1969) si památám rockovú pieseň skupiny Led Zeppelin s názvom Good Times, Bad Times. Boli to vtedy moji hrdinovia a Západ sa napriek všetkému zdal byť „na dopočutie“. Ešte si pamätám tie slová piesne, v preklade asi o tomto:

“ V dňoch mojej mladosti mi stále prízvukovali, čo to znamená byť mužom…
Teraz už mám vek, keď sa snažím robiť všetky veci čo najlepšie ako viem…
Bez ohľadu na to ako sa snažím, rútim sa do stále rovnakej sračky..,“
(výraz „old jam“ , slangovo používaný ako to, čo píšem v preklade).

Nehaňte hneď text, je to moje zamyslenie. Úvaha. Obdržal som drzú výzvu od „fellows“, to znamená z okolia mojich známych: Peter, čo to vzdávaš?! A prečo práve teraz, keď sa to tu všetko zrúti? Kde ste, národohospodári?!!!

A tak uvažujem, nahlas…27.augusta 2022 Peter Zajac-Vanka

Vypočujte si https://youtu.be/TA9Rec1qAFQ?t=33

link z kanála Youtobe

Mám onedlho 67 rokov a práve som dovŕšil likvidáciu svojho archívu aktívneho ekonomického života. Práce i publicistiky. Sem patrí iba informácia, že som žasol, že som nikdy nebol ideologicky „spoľahlivým“, ale za svoju spoločenskú činnosť som už obdržal také „nálepky“ ako fluktuant, oddaný socialistickej vlasti ( to do 1988), disident, burič, komunista (to už po roku 1993), a od googla i nálepku politik „fašista“ ( postaral sa o to denník SME keď o mne vytvoril tzv.vedomostný panel bez môjho súhlasu a samotný Google-team to vraj nemôže zrušiť ani po mojom proteste a vyhrážaní sa trestným oznámením, mám to tam od 2019, keď som kandidoval ako predseda Spolku národohospodárov Slovenska na kandidátskej listine ĽSNS-Kotlebovci (spolu s ďalšími aspoň štyrmi inými politickými stranami otvorenej kandidátky do NR SR 2019 ) s programom potravinovej sebestačnosti Slovenska a zoštátnenia, ba znárodnenia kľúčového priemyslu a teda aj energetiky na Slovensku.

Asi sa takto človek vážne napriek celoživotnej angažovanosti ocitne „v jame“.

A „v jame“ sa nachádza dnes napriek celému historickému úsiliu aj celé Slovensko, celá slovenská spoločnosť.

Ak si myslíte, čítajte tu ďalej:

Good times, bad times“ pre Slovensko

(Zatiaľ len heslami)

Slovensko ako štát sa opäť raz nachádza pravdepodobne na tej nesprávnej strane historického vývinu a vôbec si to jeho súčasní politickí predstavitelia neuvedomujú.

Opäť raz sa pre Slovensko geopolitická situácia „vyvrbila“ tak, že nielenže nič vo svete neznamenáme, ale hrozí nám priamy dopad civilizačného úpadku až zániku spolu s celým Západom, kam sme sa sami deklarovali a prihlásili do západných štruktúr.

Sotva v dobách temného staroveku bolo tak predvídateľné, že Slovensko zanikne v chaose civilizačného rozkladu „ríše“ euroatlantickej civilizácie a v dôsledku imigračných vĺn, ktoré predstavujú dnes to isté, čo kedysi „sťahovanie národov“.

Nikdy v moderných dejinách Slovenska od začiatku 20.storočia tu nehrozil reálny hladomor pre obyvateľstvo, ani reálne vyhynutie slabších skupín spoločnosti zmrznutím, alebo i neznesiteľnými horúčavami – ale súčasní vládcovia Slovenska sa už nesprávajú ani len tak ako feudálni panovníci, ktorí prijímali opatrenia proti týmto hrozbám z moci feudála.

Politicko-propagandistická mašinéria označila éru socializmu na Slovensku ako obdobie temnej totality a teda ako „bad times“, ale to je priam v rozpore s tým, ako to vnímajú vymierajúce generácie občanov vtedajšieho Československa a ako to môžu porovnávať so súčasnosťou dnes ešte nezaslepení jedinci.

Masmediálna fronta propagandistov a politici živia verejnú mienku ohlupujúcimi informáciami o tom, ako si tu žijeme v „good times“ a zabudnú pripomenúť, že tak v dobrých časoch si žije možno jedna desatina obyvateľstva Slovenska, tí ostatní sa ocitli skutočne v zlých časoch.

Po prvý raz od „karibskej krízy“ a od výbuchu atómovej elektrárne Černobyl hrozí, že dôjde buď k použitiu atómových zbraní vo vojne na Ukrajine, alebo k výbuchu na atómovej elektrárni v Záporoží. Oboje by znamenalo pre náš slovenský národ zánik a zamorenie územia naveky pre Slovensko, pretože sme ozaj veľmi blízko. Pamätníci ešte niečo vedia o filme „Deň po…“ (The Day After) o atómovej apokalypse sveta z roku 1984, ale ten americký film už bol „recovered“ (prekrytý) iným trhákom „Deň potom“ o hrozbe zmrznutia Zeme a ani kanály Youtobe už takýto film nepropagujú.

Nás, generácie študentov a mladých, ten film vtedy zasiahol. Preto sme boli radi odzbrojovaniu a dokonca skončeniu Varšavskej Zmluvy i NATO. A pozrite ako sa majú veci dnes.

A mimochodom, čo dnes chcete od národohospodára, aby riešil? Počet jabĺk v sadoch? Chorobnosť vlašských orechov? Zachovanie tradície výroby alumínia na Slovensku? Či vybíjanie kráv na celom Slovensku z titulu sucha, nedostatku krmiva a horibilných cien kŕmnych zmesí?

píšte na klub.narodohospodarov@gmail.com

neviem či budem pokračovať v podrobnostiach….stále sme vďaka vývoju “ v džeme“